GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Mechanische ventilatie reinigen Zeewolde

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem!

Mechanische ventilatie reinigen Zeewolde

Mechanische ventilatie reinigen Zeewolde? Voor een goede ventilatie staan ventilatiesystemen meestal vrijwel het hele jaar aan. Hierdoor raken de ventilatoren en luchtkanalen naar verloop van tijd vervuild. Hierdoor verslechterd de werking van het ventilatiesysteem.

Naast het feit dat de werking achteruit gaat, is dit ook nadelig voor de luchtkwaliteit binnenshuis. Schimmels en bacteriën kunnen zich namelijk vermenigvuldigen en verspreiden via de luchtkanalen. Dit is geen gezond binnenklimaat en kan nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denk hierbij aan vermoeidheidsklachten of luchtwegproblemen.

Om het systeem in goede conditite te houden moeten mechanische ventilaties ten minste één keer in de vier jaar gereinigd worden. Voor ventilatieboxen raden wij dit aan eens in de twee jaar te doen. Door het systeem periodiek te reinigen gaan de ventitlatiebox en de luchtkanalen langer mee. Hierdoor wordt u minder snel geconfronteerd met dure reparatie- of vervangingskosten.

Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem dat toe is aan een reiniging? Bel dan voor een afspraak met Schoorsteenveger Zeewolde naar 036 202 35 36. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Zeewolde!

Mechanische ventilatie schoonmaken

De mechanische ventilatie schoonmaken is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Het is daarom aan te raden om minimaal eenmaal per 4 jaar het systeem te laten reinigen door een vakman. Voor ventilatieboxen raden wij eenmaal per twee jaar aan.

Het reinigen doen wij tijdens een onderhoudsbeurt. Hierbij worden het hele systeem schoongemaakt en geïnspecteerd. Indien een onderdeel aan vervanging toe is, kunnen wij uiteraard voor u oplossen.

Om ervoor te zorgen dat het apparaat naar behoren werkt testen wij de zuigcapaciteit. Indien nodig passen we de afstelling aan om ervoor te zorgen dat het apparaat perfect zijn werk doet.
Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen? Maak dan gerust een afspraak met Schoorsteenveger Zeewolde via 036 202 35 36.

Ventilatiesysteem reinigen

Het ventilatiesysteem reinigen is erg belangrijk om te voorkomen dat stof, bacteriën, vocht en ongedierte zich ophoopt in de luchtkanalen. Een vervuild luchtkanaal zorgt voor een slechte luchtkwaliteit in huis. Een slechte luchtkwaliteit kan op zijn beurt weer zorgen voor klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten, longaandoeningen en diverse allergieën.

Daarnaast zorgt een vervuild ventilatiesysteem ervoor dat het minder goed functioneert. Het systeem kan ook bijgeluiden maken. Indien uw ventilatiesysteem gekke geluiden maakt is het aan te raden om zo snel mogelijk iemand langs te laten komen voor een onderhoudsbeurt.

Wilt u een onderhoudsbeurt voor uw ventilatiesysteem? Bel dan gerust voor een afspraak met Schoorsteenveger Zeewolde naar 036 202 35 36.

Ventilatie reinigen

De ventilatie reinigen is noodzakelijk om te voorkomen dat stof en schimmels zich verspreiden in uw woning. Een vervuild ventilatiesysteem heeft een negatieve invloed op de gezondheid van u en uw huisgenoten.

Veelvoorkomende klachten die mensen kunnen krijgen door een vervuild ventilatiesysteem zijn:

 • een droge keel
 • een snotneus
 • veelvoudig hoesten
 • allergische reacties
 • slaapproblemen
 • longaandoeningen

Maakt uw ventilatiesysteem een gek geluid? Of heeft u donkergekleurde kringen op of rondom de ventilator? Dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een specialist langs te laten komen. Dit zijn signalen dat het apparaat behoorlijk vervuild is.

Om ervoor te zorgen dat vervuilde lucht goed afgevoerd wordt is het belangrijk om uw ventilatiesyteem periodiek te laten reinigen. Wij raden u aan uw ventilatiesysteem minimaal een keer in de vier jaar te laten reinigen. Zo bent u verzekerd van een goed binnenklimaat in huis.

Wilt u weer een schoon en goed werkend ventilatiesysteem? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zeewolde via 036 202 35 36.

Zelf mechanische ventilatie schoonmaken

Zelf de mechanische ventilatie schoonmaken is mogelijk. Het is echter niet altijd even makkelijk, vooral wanneer een onderdeel vervangen moet worden. Wilt u het toch proberen? Lees dan gauw verder. Onze monteurs hebben hieronder beschreven hoe u het systeem het best kunt reinigen.

Allereerst moet het apparaat uitgeschakeld worden middels een schakelaar of door de stekker uit het stopcontact te trekken. Vervolgens kunt u starten met de reiniging.

Op het deksel van de ventilatiebox. Verwijder al het loszittende vuil met de stofzuiger. Vastzittend vuil aan de wanden kan voorzichtig verwijderd worden met een platte schroevendraaier. Maak de box verder schoon met een licht vochtige doek en sluit de deksel van de ventilatiebox weer.

Markeer de afstelling van de ventielen met een stift en draai de ventielen vervolgens uit de behuizing. Maak de ventielen en de behuizing schoon met een vochtige doek. De schone ventielen kunnen weer teruggedraaid worden in de behuizing. Let hierbij op de vooraf gemaakte markering zodat de ventielen weer hetzelfde afgesteld staan.

Vervolgens verwijdert u de kap van het ventilatierooster. De binnenkant van het ventilatierooster en de kap kunnen nu gestofzogen worden en gereinigd met een vochtige doek. Klaar? Plaats de kap weer terug op het ventilatierooster.

Heeft u een WarmteTerugWin-unit? Ventilatiesystemen met een WTW-unit hebben vrijwel altijd filters. Deze filters dienen elk half jaar gereinigd of vervangen te worden. Een filter kan eenmaal gereinigd worden, de volgende keer dient de filter vervangen te worden.

Als laatst dienen de ventilatiekanalen gereinigd te worden door met een stozuiger in de kanalen te gaan. Het is van belang om hierbij voorzichtig te zijn en niet te veel kracht te zetten. U voelt vanzelf wanneer de stofzuiger niet verder kan.

Heeft u alle stappen doorlopen? Dan zou uw ventilatiesysteem nu weer helemaal schoon moeten zijn. Indien alles goed droog is, kunt u het systeem weer aanzetten middels de schakelaar of de stekker in het stopcontact.

Wilt u uw ventilatiesysteem liever laten reinigen door een expert? Of heeft u het reinigen zelf gedaan en maakt uw systeem nu ineens meer geluid dan voor het schoonmaken? Dan is er waarschijnlijk iets niet goed. Zet het apparaat dan snel weer uit en maak een afspraak door te bellen naar 036 202 35 36.

Onderhoud ventilatiesystemen

Het onderhoud van het ventilatiesysteem is noodzakelijk om gezondheidsklachten en een verminderde werking te voorkomen. Wij controleren drie belangrijke onderdelen tijdens het onderhoud van uw ventilatiesysteem

 1. ventilatiebox
 2. afzuigpunten en -ventielen
 3. ventilatiekanalen

De ventilatiebox is de aandrijving van het ventilatiesysteem. Tijdens een onderhoudsbeurt controleren wij de werking van de ventilatiebox en maken wij de box goed schoon. Indien nodig wordt de ventilatiebox weer goed afgesteld.

De afzuigpunten- en ventielen zijn de ronde ventielen die zichtbaar zijn in de woning. De ventilatiekanalen zitten aangesloten op de afzuigpunten- en ventielen. Tijdens een onderhoudsbeurt controleren wij de afstelling van de afzuigpunten en – ventielen en maken wij de ventielen schoon.

De ventilatiekanalen transporteren de vuile lucht het huis uit en in het geval van een WTW-unit transporten de kanalen weer schone lucht het huis is. De kanalen worden als laatst gereinigd met een roterende borstel en een afzuigsysteem.

Wilt u een schoon en perfect afgesteld ventilatiesysteem? Bel dan gerust voor een afspraak met Schoorsteenveger Zeewolde op 036 202 35 36. Wij helpen u graag!

Onderhoud mechanische ventilatie

Het onderhoud van mechanische ventilatie kan uitgevoerd worden op diverse manieren. Zo beschikken de monteurs van Schoorsteenveger Zeewolde over een roterende borstel. Wij vinden dit het beste gereedschap omdat de ventilatiekanalen hier perfect mee gereinigd worden. De draaibare kop kan overal goed bij en de roterende borstel maakt al het vuil eenvoudig los van de wanden van het ventilatiekanaal.

Wij maken tevens gebruik van een speciaal afzuigsysteem. Dit systeem is zo krachtig dat al het losgemaakte vuil weggezogen wordt. Zo zijn alle kanalen weer helemaal schoon en kunt u weer zorgeloos genieten van een goed werkend ventilatiesysteem.

en van een gezond binnenklimaat. Daarnaast gaat uw ventilatiesysteem ook nog eens een stuk langer mee.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem laten reinigen om een gezond binnenklimaat te behouden en ervoor te zorgen dat uw systeem langer mee gaat? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Zeewolde via 036 202 35 36 en maak vandaag nog een afspraak!

Achterstallig onderhoud mechanische ventilatie

In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen huizen met een verouderd mechanisch ventilatiesysteem. Daarnaast zijn er ook nog systemen die slecht of helemaal niet onderhouden worden. Dit is gebleken uit een onderzoek van Klimaatbureau HIER.

Er zijn verschillende gevolgen van achterstallig onderhoud aan het mechanisch ventilatiesysteem, zowel op lange- als op korte termijn. Denk hierbij aan gezondheidsklachten doordat er meer vocht en vuil in de lucht blijft hangen. Schimmels en bacteriën kunnen zich hierdoor sneller vermenigvuldigen en verspreiden via de lucht.

Ook de efficiënte van het apparaat gaat achteruit wanneer een ventilatiesysteem slecht onderhouden wordt. Na 2 jaar zonder onderhoud werkt een systeem al 20-30% minder. Na 4 jaar is het daarom hoog tijd om het ventilatiesysteem te laten reinigen.

Achterstallig onderhoud aan het ventilatiesysteem kan er ook voor zorgen dat de energiekosten toenemen. Het is namelijk zo dat een hogere luchtvochtigheid ervoor zorgt dat de temperatuur in huis moeilijker te beïnvloeden is. Hierdoor moet een verwarming harder werken waardoor de energiekosten kunnen stijgen.

Wilt u uw mechanisch ventilatiesysteem grondig laten reinigen om gezondheidsklachten te voorkomen en energiekosten te besparen met een efficiënt werkend apparaat? Maak dan snel een afspraak op 036 202 35 36. Onze monteurs helpen u graag!

WTW onderhoud

Een WTW-unit heeft twee functies heeft; de vuile lucht in huis afvoeren en schone lucht aanvoeren. WTW onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen het huis goed geventileerd wordt zonder dat er warmte verloren gaat. Vervuilde lucht in huis kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Denk hierbij aan klachten als hoofdpijn, benauwdheid en (chronische) verkoudheid.

Voor een goede werking raden wij aan om de WTW-unit eenmaal per twee jaar te laten reinigen. Zo bent u verzekerd van schone lucht in huis en gaat het ventilatiesysteem ook langer mee. Dit kan u op de korte termijn dure reparatie- of vervangingskosten besparen.

Wilt u onze hulp inschakelen voor het reinigen van de WTW-unit? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken via 036 202 35 36.

Mechanische ventilatie reinigen kosten

Voor het reinigen van het mechanisch ventilatiesysteem werken onze monteurs met een vast tarief. Wij hanteren een prijs van €170 (inclusief BTW) voor een complete reiniging.

Dit wordt gedaan tijdens een onderhoudsbeurt waarbij uw gehele ventilatiesysteem (ventilatiebox, afzuigpunten- en ventielen, luchtkanalen, en eventueel de WTW-unit) wordt geïnspecteerd en schoongemaakt.

Wij raden u aan uw ventilatie eens in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Zeewolde 036 202 35 36. Wij komen graag uw mechanische ventilatie reinigen Zeewolde!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Zeewolde? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zeewolde.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Zeewolde.

Werkwijze Schoorsteenveger Zeewolde

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zeewolde via 036 202 35 36. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Zeewolde op 036 202 35 36.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Zeewolde via 036 202 35 36.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Zeewolde via 036 202 35 36.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Zeewolde

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Zeewolde heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Zeewolde

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Zeewolde

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Zeewolde nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Zeewolde

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Zeewolde mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Zeewolde

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button